Nieuwsbericht

15-03-2010

Lente begint met SNS Regiobank Statinaloop!

Op zondag 21 maart 2010, de allereerste dag van de lente, wordt in Culemborg de jaarlijkse SNS Regiobank Statinaloop georganiseerd. Laten we hopen dat na een lange winter het lenteweer eindelijk haar intrede doet. De SNS Regiobank Statinaloop wordt al jaren gekenmerkt door zeer wisselende weertypen. Hagel, guur weer, waterige zonnetjes, alles hebben we al gehad. Dit jaar hebben we zin in rustig voorjaarsweer, zodat alle deelnemers/-neemsters hun parcoursrecords kunnen aanscherpen. Het parcours start op de atletiekbaan op sportpark Terweijde, waarna snel het buitengebied richting Beusichem wordt opgezocht. Uiteraard zit in het traject ook een stuk Lekdijk opgesloten.

Op deze dag worden diverse prestatielopen en een wedstrijdloop georganiseerd. De dag begint om 10.30 uur met een jeugdloop van 800 meter voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar. Hierna, om 10.45 uur, mogen de kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 13 jaar over een afstand van 1200 meter de strijd met elkaar aangaan. Deze beide jeugdlopen worden op de atletiekbaan zelf gehouden, zodat ouders en familieleden de kinderen continu kunnen zien en aanmoedigen. Deelnemen aan de jeugdlopen kost 2 euro.

Om 11.15 uur gaat de 5 kilometer prestatieloop van start. De minimum leeftijd om hieraan mee te kunnen doen is 14 jaar. Na afloop hiervan starten om 12.00 uur gelijktijdig de 10 en 15 kilometer prestatieloop en de 15 kilometer wedstrijdloop. Voor deze afstanden is de minimum leeftijd op 16 jaar vastgesteld. Vorig jaar werd de wedstrijd over 15 kilometer bij de heren in een tijd van 54 minuten en 58 seconden gewonnen door onze plaatsgenoot Ruben Verlangen. Bij de dames legde Tatjana Cernochova beslag op de eerste plaats, in een tijd van 1 uur, 6 minuten en 37 seconden. Tatjana is lid van Atverni uit Nieuwegein. Deelnemen aan één van deze afstanden kost 5 euro.

De lopers/loopsters aan de laatste afstand worden om 12.05 uur weggeschoten. Het gaat om een prestatieloop over 3 kilometer, waarvoor de minimum leeftijd 14 jaar is. Deelnemen aan deze afstand kost 3 euro.

Vorig jaar werden 264 deelnemers/-neemsters geteld. De organisatie van de SNS Regiobank Statinaloop hoopt dit jaar uiteraard op een hoger aantal. Om één en ander in goede banen te leiden, zetten 84 vrijwillig(st)ers zich gedurende de dag volledig belangeloos in. Vanaf 9.30 uur op zondag 21 maart kunnen de deelnemers/-neemsters zich in het clubhuis van atletiekvereniging Statina inschrijven en hun startnummer ophalen. Inschrijven is mogelijk tot 15 minuten voor de start van elke afstand. Meer informatie, zoals kaartjes van de parcoursen en een routebeschrijving naar de startlocatie, vindt u hier!Lees meer berichten