Nieuwsbericht

06-03-2010

Statina goes (weer) competitie!

Op 24 april, 9 mei en 6 juni zal atletiekvereniging Statina voor het eerst sinds 14 jaar weer meestrijden in de landelijke seniorencompetitie van de Atletiekunie. Na een lange voorbereidingsperiode, waarin het binnenhalen van nieuwe talenten en het motiveren van oude kampioenen belangrijke rollen speelden, is onze atletiekverenging eindelijk klaar voor de langverwachte rentree op landelijk niveau. Een kleine introductie van de ploeg, die alles in het voorjaar van 2010 waar moet gaan maken, vind je hieronder:

De korte sprintonderdelen worden gedomineerd door de jongere senioren, waarbij gezegd moet worden dat Fred Voordouw (masters 45+) op de 100 meter en 200 meter wel degelijk voor verrassingen kan gaan zorgen. Sprintkanon -en trainer- Vincent Roke zal Fred tijdens de eerste wedstrijddag vergezellen op de 100 meter, terwijl hij op de 400 meter naast middenlange afstandspecialist Bram Koldenhof uit zal komen, hetgeen een spannende strijd op dit veruit zwaarste onderdeel van de baanatletiek belooft. Oud-trainer (en dit jaar tevens competitieleider) Marc Lommert loopt met de 200 meter zijn favoriete sprintafstand, en zal gebrand zijn hier zijn eigen clubrecord op te verbreken.

De springonderdelen worden eveneens bezet door specialisten. Trainer Bram Bruinse zal, naast zijn favoriete onderdeel hoogspringen (met een persoonlijk record van 1.90 meter) ook nog uitkomen op het technisch lastige hinkstapverspringen. De andere middenlange afstandspecialist van de vereniging, Marijn Wouters, zal op het onderdeel verspringen voornemens zijn om na een winter hard trainen eindelijk de zes metergrens te doorbreken.

Vanzelfsprekend zal de meeste aandacht van Marijn uitgaan naar zijn tweede onderdeel: de 800 meter. Met een persoonlijk record van twee minuten precies zal hij op 24 april alles geven om deze magische barrière te doorbreken en minimaal 1 minuut en 59 seconden op de klok te zetten. Op de langere afstand (5000 meter) zal Jan Pannekoek willen bewijzen dat hij terug is na een vervelende blessure, een tijd rond de 18.00 minuten ligt zeker binnen zijn mogelijkheden.

Op het onderdeel kogelstoten verschijnen voor Statina twee Nationaal Kampioenen aan de start. Frans de Laat (masters 60+) en Mario Maessen (masters 50+) zullen dit keer echter wel met de zware 7,26 kilo wegende kogel moeten stoten, maar gezien de jarenlange ervaring van deze kampioenen lijkt dat geen problemen op te gaan leveren. Ook op het speerwerpen zal ervaring de doorslag gaan geven. Fons Zuidema neemt namelijk geen genoegen met een worp onder de 40 meter, maar hij hoeft zich daar, gezien zijn indrukwekkende staat van dienst als ultra-meerkamper, geen zorgen om te maken.

Het tweede onderdeel van Fons, de 110 meter horden (hoogte: 106,7 centimeter!) is echter zijn specialiteit, en met zijn deelname garandeert hij de ploeg van de nodige punten op dit vreselijk moeilijke onderdeel.

Tenslotte zullen de sprinters Vincent en Marc, samen met de middenlange afstandlopers Bram en Marijn, de Zweedse estafette afwerken (400, 300, 200 en 100 meter na elkaar), waarbij, gezien de snelheid van deze mannen, een goede tijd is te verwachten.

Een gevarieerde ploeg met veel potentie dus, die tegen sterke teams als Atverni uit Nieuwegein, Phoenix uit Utrecht en Ilion uit Zoetermeer absoluut niet kansloos lijkt te zijn!Lees meer berichten