Nieuwsbericht

08-12-2009

Montferlandrun - 06-12-2009

De Drieheuvelenweg was één van de (7?) heuvels die afgelopen zondag beklommen moesten worden in de Montferlandrun te 's-Heerenberg, een wegwedstrijd- en prestatieloop over 15 glooiende kilometers.

Menig loper maakte na de wedstrijd dan ook de vergelijking met de Zevenheuvelenloop in Nijmegen van drie weken geleden. Waar de één van mening was dat de Montferlandrun zwaarder is, vond de ander dat echter weer van de Zevenheuvelenloop. Het geeft aan dat een ieder de wedstrijd op zijn/haar eigen manier beleeft, hetgeen de hardloopsport mede zo populair maakt.

Ruim 2300 atleten en atletes stonden samengepakt aan de start om 12.00 uur, waaronder een viertal leden van onze vereniging.

Daniëlle Schouw liep op dit zware parcours zowaar een persoonlijk record met een tijd van 1.13.25 en eindigde daarmee als 33e bij de vrouwen senioren. Proficiat Daniëlle! Vincent Groenen liep een regelmatige race en kwam aan de eindstreep in een tijd van 1.08.41."Good Old" Gerrit Koerting liep knap en finishte in een tijd van 1.16.33. André van IJzendoorn had het lastig, maar eindigde desondanks toch nog in 1.06.40. Gefeliciteerd mannen!Keniaan Nicholas Kamakya was echter een klasse apart: Hij won de wedstrijd in een tijd van 42.38 (2 seconden boven het parcoursrecord van Haile Gebrselassie). Zijn landgenote Caroline Cheptonui werd eerste bij de vrouwen in 49.57.

Voor een uitgebreid verslag en de complete uitslagen van de wedstrijd: www.montferlandrun.nl.Lees meer berichten