Nieuwsbericht

05-10-2009

Statina Experience - 03-10-2009

Clubkampioenschappen
Onder frisse en winderige maar gelukkig droge omstandigheden hield atletiekvereniging Statina afgelopen zaterdag voor de derde keer haar clubkampioenschappen op de eigen atletiekbaan in Culemborg. De ongeveer 140 deelnemers/-neemsters, variŰrend in leeftijd van 6 tot en met ruim boven de 60 jaar, verbeterden/vestigden samen maar liefst 6 baanrecords en 9 clubrecords, en uiteraard ook veel persoonlijke records. De clubkampioenen op een rij: Jesse Reijngoud, Jeffrey van Schaik, Elin van Kooij, Marit Elie, Wessel van der Waal, Julia van Knippenberg, Meike van Kranenburg, Benjamin Slotboom, Simon van der Bas, Haite Schootstra, Jeffrey Bekker, Jamie Verrips, Mai Elie, Jamie Verweij, Jelmer van der Linden, Ruby den Besten, Kevin Klomp, Karlijn Smorenburg, Bart Bank, Kitty van Berkel, Lucia van Schaik, Bram Koldenhof, Erik de Bruin, Reinier Bank, Ron van der Linden, Jelte Jan Bakker, Sandra Wormgoor en Nancy den Besten. Traditiegetrouw werd de dag afgesloten met een aantal series 4 x 400 meter estafette. De uitslagen van de clubkampioenschappen staan elders op de website.

Filmpje!
(met dank aan Kitty van Berkel)'B there 4 OTC Ghana'
Naast de clubkampioenschappen vond zaterdag bij Statina nog een ander evenement plaats, namelijk 'B there 4 OTC Ghana', een inzamelingsactie voor een goed doel. Het Orthopedic Training Centre (OTC) in Ghana is zo'n 50 jaar geleden door een Nederlandse missionaris opgericht, met als doel hulpbehoevenden 'op de been' te krijgen. Een fantastisch initiatief, waar Statina vanuit sportieve solidariteit graag aan mee wilde werken. De aanwezigen konden, uiteraard tegen betaling, deelnemen aan een loterij, waarbij leuke prijzen te winnen waren. Daarnaast kon men, allemaal ten gunste van het goede doel, deelnemen aan sjoelwedstrijden, zich laten masseren, genieten van livemuziek van de band No SÚ en smullen van een heerlijke portie satÚ. De actie heeft maar liefst 1120 euro opgeleverd, een prachtig resultaat!

400e lid
Onder grote belangstelling werd rond het middaguur door wethouder Stegeman het 400e lid van Statina 'onthuld' en in het zonnetje gezet. Het nietsvermoedende jeugdlid Koen van Dijk mocht zich gelukkig prijzen met een gloednieuw Statinashirt en een cadeaupas van Bart Smit.

Gezellige borrel
De in alle opzichten succesvolle clubdag werd afgesloten met een gezellige borrel in het clubhuis. Onder het genot van een hapje, een drankje en een achtergrondmuziekje werd door de leden van de groeiende en bloeiende vereniging volop nagepraat over de sportieve en andere gebeurtenissen van overdag.

Foto's
Voor een sfeerimpressie kun je hier een aantal foto's van de Statina Experience bekijken (met dank aan o.a. Johan van der Waal). Meer foto's, ook gemaakt door Johan, vind je hier. Heb je zelf ook mooie foto's (we hebben er helaas wat weinig van de technische nummers), zoek dan even contact met Jeroen Gutte!Lees meer berichten