Nieuwsbericht

06-07-2009

Succesvol weekend Statina

De jongere jeugd van atletiekvereniging Statina nam afgelopen zaterdag in Veenendaal deel aan de laatste baanwedstrijd voor de zomervakantie, terwijl tegelijkertijd de oudere jeugd en de senioren en masters zich in Amersfoort van hun beste kant lieten zien.

In Veenendaal verbrak Coen Horb zijn eigen clubrecord op de 60 meter sprint voor jongens pupillen A, door een zeer snelle tijd van 8.6 seconden te laten klokken. De 60 meter sprint was, samen met verspringen en kogelstoten, onderdeel van de driekamp, waarop hij een gouden medaille behaalde. Op de afsluitende 1000 meter, los van de driekamp, kwam Coen als tweede over de finish. Ook Jelmer van der Linden verbrak een clubrecord, en wel op de 1000 meter voor jongens junioren D. Het oude record stond met 3.10.4 minuten al sinds oktober 1987 op naam van Kobus Stuurman. Jelmer finishte in een spannende race na 3.07.2 minuten, en won daarmee een zilveren medaille. Overige medailles werden gewonnen door Vera Gommans (twee keer zilver en één keer brons) en Jamie Verrips (één keer zilver).

Ook in Amersfoort werden diverse successen behaald, daar werden namelijk drie clubrecords gevestigd, verbroken en geëvenaard. Allereerst zette Marijn Wouters met 12.09 meter een fraai clubrecord op het hinkstapverspringen voor jongens junioren A neer. Jorrit Steehouder verpulverde vervolgens zijn eigen clubrecord van 41.30 meter op het onderdeel speerwerpen, door deze op 43.75 meter te laten landen. Fred Voordouw tenslotte evenaarde het clubrecord op de 200 meter voor heren masters van 45 t/m 49 jaar, door na 25.8 seconden te finishen.

Twee filmpjes (met geluid!):

Veenendaal


AmersfoortLees meer berichten