Nieuwsbericht

11-03-2019

Twee groepen ‘Bewust Hardlopen’ dit voorjaar

Ook dit voorjaar start weer een aantal lopers met de training ‘Bewust Hardlopen’. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Lees hieronder wat het precies inhoudt en geef je op!


Wat is Bewust Hardlopen?

Bij de cursus Bewust Hardlopen beginnen we met een video-opname van je loopstijl. Via een videoanalyse kijken we naar je loopstijl en gaan we daarna met de resultaten aan de slag. Je leert in vijf sessies hoe je makkelijker en minder belastend kunt hardlopen. Ook train je hoe je efficiënter met je energie kunt omgaan en wat je mentale kracht is. Heb je veel last van blessures en denk je dat dit komt door een verkeerde of te grote belasting van je lichaam? Wil je met meer plezier en gemak lopen? Dan is deze cursus misschien iets voor jou.


Voor wie is deze cursus niet geschikt?

Wil je lekker veel hardlopen en je conditie verbeteren? Een paar pondjes verliezen of nog sneller worden? Dan is deze cursus minder geschikt. Tijdens de trainingen bespreken we looptechnieken, analyseren we je eigen en elkaars loopwijze, leren we observeren, invoelen hoe je op een andere manier kunt bewegen en wisselen we ervaringen uit.


De groep van Sandra Wormgoor zit inmiddels vol, maar in de groep van Wenda Evers is nog plaats!


Wanneer vinden de trainingen van Wenda Evers plaats?
1. zaterdag 13 april van 09.30 tot 12.00 uur
2. donderdag 25 april van 19.00 tot 21.30 uur
3. zaterdag 11 mei van 09.30 tot 12.00 uur
4. woensdag 22 mei van 19.00 tot 21.30 uur
5. zaterdag 8 juni van 09.30 tot 21.30 uur


Waar?
Op en in de buurt van de atletiekbaan van atletiekvereniging Statina in Culemborg.


Programma van 5 trainingen ŕ 2 tot 2,5 uur

1. video-opname van loper (voor-, zij-, achteropname), introductie in Bewust Hardlopen, leerdoelen, houdingsoefeningen
2. bekijken en analyseren van loopopnames per persoon in de groep; leren van elkaar, belasting en belastbaarheid, rompstabiliteit
3. het belang van ademhaling, mentale training, voeding
4. tweede video-opnames bekijken en vergelijken met de eerste, heuveltechniek, blessurepreventie, herhaling van onderdelen
5. vergelijken van eerste en tweede video-opnames, motivatie, herhalen van de meeste onderdelen, vervolgdoelen vastleggen


Informatie, aanmelden en kosten

Mail of bel voor vragen naar de trainsters Sandra Wormgoor (06 15 50 50 70) of Wenda Evers (06 28 83 50 15). Aanmelden: wenda@footconnection.nl. Er zijn nog 6 plaatsen beschikbaar en vol = vol. S.v.p. vooraf betalen: € 25,- voor leden van Statina en € 35,- voor niet-leden. Meer info vind je op www.bewusthardlopen.nl!


De Bewust Hardlopen-trainsters:


Sandra Wormgoor


Hoewel ik mijn leven lang verschillende sporten heb beoefend, zoals turnen, tennis en badminton, ben ik pas vanaf 2007 met hardlopen bezig. Statina was en is een ideale club om me te ontwikkelen in deze sport. Ik vind de afwisseling van interval en intensief op de baan en langere loopjes door bossen of over dijken heerlijk. Ook houd ik ervan om wedstrijden (5, 10, 21 kilometer) te lopen, waarbij het elke keer weer een uitdaging is om de balans te vinden tussen het uiterste van mezelf vragen, blessurevrij blijven en met plezier kunnen lopen. Toen ik bij Reactive de Bewust Hardlopen-training deed, wist ik meteen dat deze manier van lopen bij mij past. Het is daarom leuk om mijn ervaringen te mogen delen met andere lopers die bewust bezig willen zijn.


Contactgegevens Sandra:
e-mail: sandrawormgoor@gmail.com
telefoon: 06 15 50 50 70


Wenda Evers


Sinds mijn jeugd ben ik zeer actief in de sport. Naast het lange baan schaatsen ontwikkelde ik de liefde voor wielrennen, krachttrainen en hardlopen. Vakgerelateerd begeleid ik veel mensen die een opstapje willen maken naar een sportclub, mensen/sporters/teams die even niet verder komen of niet ver genoeg. Mijn aandacht ligt vooral bij core training, spierspecifieke training en wandel- of (hard)looptraining. Bewust Hardlopen sluit naadloos aan op mijn visie van bewegen! Beweeg je met me mee? Meld je dan aan!


Contactgegevens Wenda
e-mail: wenda@footconnection.nl
telefoon: 06 28 83 50 15Lees meer berichten