Nieuwsbericht

14-06-2009

Jeugdleden leven zich uit tijdens eerste jeugdkamp

Op 6 en 7 juni was het dan eindelijk zo ver: Het eerste jeugkamp van Statina! Nog tot op de woensdag ervoor leefde er twijfel bij de organisatie: Laten we het wel of niet doorgaan? Wat doet het weer? Kans op regen op zaterdag 80% en op zondag 90%! Ai, ai, ai, dat gaat helemaal de verkeerde kant op! Uiteindelijk viel de beslissing. De commissieleden hadden er zelf zo'n zin in dat vooraf geen bui te groot en geen storm te zwaar was. Het ging hoe dan ook door!

De weergoden bleken ons in ieder geval gunstig gezind te zijn. Er is geen druppel gevallen. Na het kamp, toen iedereen alweer thuis was, om ongeveer 16.00 uur 's middags, viel de eerste druppel.

En het kamp zelf? De jeugdleden hebben zich uitstekend vermaakt. De opening van het jeugdkamp werd verricht door wethouder Stegeman, die samen met steltlopers de nieuwe Statinavlaggen heeft gehesen. Yvonne Voordouw overhandigde hem een Statinashirt, voor zijn wekelijkse conditietraining.

Na de opening werden de tenten ingedeeld, en konden de spellen beginnen. De jeugdleden werden ingedeeld in teams, en hebben zich uitstekend vermaakt met het chaosspel, knutselen en de activiteitenbingo.

's Avonds, na de barbecue, was er een bonte avond, met als thema 'Beachparty'. Iedereen had zich zomers uitgedost. Een aantal jeugdleden verzorgde een optreden, varierend van een spannend verhaal tot een exotische dans. De allerkleinsten werden rond 21.00 uur door hun ouders opgehaald om thuis te slapen. Wat de hit van de avond was? Chi Chi Wa natuurlijk! Die is wel een paar keer langsgekomen.

Na het feest zocht iedereen (nou ja, iedereen?) zijn eigen tent op. Binnen 15 minuten lag iedereen te slapen. De wachtlopers hebben echt geen enkele keer hoeven te vragen of het iets rustiger kon. En ook niet of iemand naar zijn of haar eigen tent terug wilde gaan. We hebben allemaal rustig en lang kunnen slapen. Zondag was niemand moe. Wat een voorbeeldige kinderen, die atleten en atletes...

Zondagmorgen vroeg weer op. De allerkleinsten kwamen terug, en hebben samen met de leiding de rest wakker gemaakt, met een hele hoop kabaal en... een beschuitje! Beter wakker worden bestaat niet.

Daarna volgde een stevig ontbijt om weer op krachten te komen voor de laatste beproeving, de mega-estafette. In teams werd een zwaar en gevarieerd parcours afgelegd, dat niets met atletiek, maar vooral met behendigheid en souplesse te maken had. Erg leuk en spannend.

Helaas, aan alles komt een eind. Zondagmiddag om 12.00 uur opruimen, tas inpakken, tent opvouwen en weer naar huis. Maar niet nadat nog keer Chi Chi Wa geklonken had. Alle ouders dansten mee.

Het eerste jeugdkamp was voor de organisatie en leiding een groot succes! Wij hebben genoten van de dagen, het weer en van de jeugdleden. En volgend jaar? Weer een kamp, dat staat al vast.

Heel veel foto's van het jeugdkamp vind je hier, hier, hier en hier.Lees meer berichten