Nieuwsbericht

17-06-2018

Statina in Leerdam

Na enig blessureleed op het Rondeel afgelopen dinsdag, was er op vrijdagavond 15 juni voor mij een mogelijkheid voor een rustige herstel- of trainingsloop: de Leerdam City Run!


Leerdam City Run? Nooit van gehoord! Onbekend en dus onbemind! Na de start van dit evenement vorig jaar was dit de 2e editie. Nog steeds in de aanloopfase, want 30 deelnemers op de 10 km afstand en 55 deelnemers op de 5 km zijn nu geen getallen om als evenement de hemel in geprezen te worden. Toch had de organisatie het al redelijk goed aangepakt in Leerdam: elektronische tijdwaarneming (bib-tag op de schoen), een heus startschot, een speaker, een finishboog, medaille na de finish, en veel verkeersregelaars langs het parcours door het stadje. Ook aardig wat enthousiast publiek her en der, niet alleen dankzij de plaatselijke koopavond. Diverse winkeliers langs het parcours hadden spontaan een watertafel ingericht. Het parcours was ook echt city-waardig: door de oude klinkerstraatjes van deze glasstad, langs de losplaats en de haven, langs het station: echt een city-run.



Twee statinezen bevonden zich onder de 85 deelnemers. Ikzelf wilde niet langer lopen dan 5 km, gezien de kans op recidive van de knieblessure of ander leed. Bovendien was het toch wel wat warm deze avond. Gelukkig bleef het fysieke malheur uit en kon ik na 31:22 zonder al te veel inspanning finishen. Na de finish kwam ik clubgenoot Joan de Vor tegen, die zich aan het voorbereiden was voor de start van de 10 km. Zijn finish in een verdienstelijke 42:42 heb ik niet meer afgewacht: op dat moment was ik al op weg naar huis, richting douche.


Leerdam City Run: potentieel veelbelovend voor volgende edities!


Nico Brand




Lees meer berichten