Nieuwsbericht

20-05-2018

Drie podiumplaatsen voor Statina

Afgelopen zaterdag waren er maar liefst drie Statinezen die op het geïmproviseerde podium van de Krakelingenloop mochten plaatsnemen! Op deze bewolkte, maar daardoor niet te warme en dus perfecte loopdag gebeurde het allemaal in Heukelum, het dorp dat zo’n 25 minuten rijden van Culemborg ligt en vooral bij de lopers bekend is van zijn heerlijke krakelingen die iedereen na de race meekrijgt. Al heel vroeg in de middag wist Bram Stevens, de zoon van een van Statina’s snelste mannen, de tweede plaats te veroveren op de 1000 meter in slechts 3 minuten en 50 seconden. Proficiat Bram, heel goed gedaan!Het leek wel of ze in de straten van Heukelum extra snelle stenen hadden aangelegd, want niet veel later vloog een oud-lid van Statina de 5 km, Michael van Baal, één seconde sneller over de finish dan de nummer twee en won in 17 minuten en 9 seconden.


Zo ging het nog even door. Ruben Verlangen, de vader van Bram, werd op de 10 km derde in zijn categorie. Ruben had 36 minuten en 54 seconden nodig om de finish te halen. Daarmee blijft hij hoog in het totale klassement staan.Kort daarna liep Corina van der Linden met ogenschijnlijk speels gemak vanwege een bereconditie na haar marathon in Rotterdam naar de derde plek bij de vrouwen 45+ in een schone 46:53.Zoals ik al eerder aangaf, was het podium in Heukelum niet zomaar een podium met 1, 2 en 3 erop. Nee, in Heukelum kunnen ze goed improviseren en moest iedere winnaar gewoon op een houten bank plaatsnemen. Alsof ze wilden aangeven dat eindigen bij de eerste drie dezelfde prachtige prestatie is. En zo was het ook!


Elk Statinalid heeft prachtige tijden neergezet in het Krakelingendorp. Drie personen zou ik hier nog apart willen noemen. Brend, de kleinzoon van Gerrit Koerting, en Renée Decker, beide lopers van het G-Team, deden in Heukelum mee in het G-Team, dat voor de gelegenheid was omgedoopt in G-Force. Brend liep de 1000 meter, samen met zijn opa en Renée liep de 5 km samen met haar coach/trainer Nelleke Koppelaar. Ze deed dat in een p.r. van 29:30, een G-Force de Majeure, proficiat Renée! Last but not least wil ik nog even iets kwijt over onze eigen voorzitter Bert van Oostrum. Bert liep afgelopen zaterdag alsof hij 20 jaar jonger was. De 10 km deed hij in 56 minuten en 21 seconden. Toen hij de finish overkwam noemde de speaker zijn geboortejaar: 1943. Je zag iedereen druk hoofdrekenen. Wat een prachtige leeftijd voor een actieve loper. Ik heb de ledenlijst doorgebladerd en zag geen andere actieve loper met Berts bouwjaar! Over een half jaar wordt hij 75 lentes. En het mooie nieuws is dat hij niet alleen blijft aan de seniorentop bij Statina. Na Bert volgen er over enkele jaren nog een paar die het verdienen om in een nieuwe leeftijdscategorie van onze Clubrecordlijsten opgenomen te worden. Boven de categorie schrijven we dan: “RESPECT”.


1 km


Bram Stevens: 3:50


Mitchell Verkerk:  4:19


Brend ...: ?


5 km


Steven Batten: 20:07


Huib van Veldhoven:  23:31


Nelleke Koppelaar: 27:47


Renee Decker: 29:30


10 km


Ruben Verlangen: 36:54


Erwin Vroegh: 43:16


Corina van der Linden: 46:52


Sandra Wormgoor: 47:23


Gerrit Koerting: 50:09


Angela Veld: 53:11


Bert van Oostrum: 56:21


 


Sportieve groet, Sandra Wormgoor


 
Lees meer berichten