Nieuwsbericht

14-06-2009

Reanimatie met AED groot succes!

"Hallo meneer, gaat het goed met u?", "Zeg, wil je even in de buurt blijven, ik heb misschien je hulp nodig!", "Bel 112, geef de locatie door en zeg dat het om een reanimatie gaat!".

Allemaal bekende uitspraken voor de mensen die de cursus 'Reanimatie met de AED' hebben gevolgd. De laatste weken is een intensief programma afgewerkt, waarin ongeveer 40 leden van Statina hebben geleerd te reanimeren, en hoe daarbij gebruik te maken van de AED. Hierdoor hebben we onszelf bij statina in staat gesteld adequaat te reageren op momenten waarvan iedereen hoopt dat die nooit voor zullen komen.

Op een ontspannen maar wel serieuze wijze hebben leden op deze manier een bijdrage geleverd aan een verdere professionalisering van onze sportbeleving. Zij zijn hierbij vakkundig geholpen door Ruben Verlangen, die de cursusavonden prettig en duidelijk heeft ingevuld. Patricia Glavimans heeft als toegewijde assistente de innerlijke mens van koffie en thee voorzien. We mogen wel zeggen dat dit een succesvolle activiteit is geweest. Klik hier voor enkele foto's.

In de komende tijd wordt de cursus geŰvalueerd, en wordt bekeken hoe de kennis up-to-date kan worden gehouden. Leden of ouders die alsnog ge´nteresseerd zijn deze cursus te volgen, kunnen zich altijd melden via gezondheid@statina.nl.Lees meer berichten