Nieuwsbericht

27-03-2018

Ronde van Meteren

Afgelopen zondag werd voor de eerste keer de Ronde van Meteren gehouden. Deze hardloopwedstrijd werd georganiseerd op initiatief vanuit Sport en Fitness Geldermalsen (SFG). Het stond geheel in het teken van Samenloop voor Hoop,  het bekende fondsenwervende evenement ten bate van kankerbestrijding.


De start van de loop vond plaats bij het Dorpshuis van Meteren. Er waren 2 verschillende afstanden: 6.5 km en 10 km, wat neerkwam op 2 respectievelijk 3 rondes van ongeveer 3,3 km door en buiten het dorp. Ongeveer 100 lopers hebben deelgenomen, wat zo’n 1500 euro heeft opgeleverd voor het goede doel. Drie Statinaleden heb ik geteld: Gerrit van Mourik, Joan de Vor en ikzelf. Het was lekker loopweer, de eerste ronde (start om 10.30) nog een beetje fris, maar dank zij een lekker voorjaarszonnetje werd het al gauw warmer.


Joan had de jongste en snelste benen, en deed de 3 rondjes in een verdienstelijke 46:04, Gerrit kwam over de finish in 54:27, een tijd waar hij best wel tevreden over was, en ikzelf kwam binnen na 1:03:14.
Na afloop waren er zelfs nog mooie prijzen te winnen met je startnummer als lotnummer. Leuke (nu nog) kleinschalige loop en een mooi initiatief. Volgend jaar graag weer, en dan met meer deelnemers vanuit Statina!


Nico Brand
Lees meer berichten