Nieuwsbericht

15-03-2018

Halve Marathon De Waal (Texel)

Afgelopen weekend ging een aantal leden van Statina naar Texel. Op dit mooie Waddeneiland, in het plaatsje De Waal, wordt begin maart jaarlijks de halve marathon gehouden. De loop kenmerkt zich door zijn kleinschaligheid en bestaat uit de afstanden 21,1 en 10,6 en 5 km. De Statinaleden waren alleen in de eerste 2 categorieën vertegenwoordigd.De loop op zaterdag 10 maart had prima weer en om 13:00 uur gingen de lopers voor beide afstanden van start. Yvonne van Duivenvoorden en Remco Haxe waren de grote kanjers die de halve marathon

(2 keer dezelfde ronde) liepen. Ook zij trotseerden de altijd aanwezige wind op het eiland. Maar kwamen in de meer dan keurige tijd van 1 uur 57 minuten en 55 seconden over de eindstreep.

Voor Yvonne betekende haar mooie prestatie dan ook een podiumplek! Zij werd 3e in haar categorie en mocht een prachtige mand met allerlei lekkers in ontvangst nemen.
De overige lopers liepen het parcours 1 keer. Nancy Den Besten en Koen Wiegand leken de wind in de rug te hebben en kwamen samen in 56m16s over de finish. Annemarie Kets kwam in 58m:49s binnen. Haar partner Bob liep ook mee en was iets sneller. Hij liet een eindtijd van 57m14s noteren. Yvonne Copier, Karen Hofland en de schrijver van dit stukje kwamen in 1u:01m:20s bij het eindpunt aan. Brigitte Godefroid liep precies 10 km per uur en bereikte de finish in 1u:03m:39s. Haar partner André was de snelste van het stel. Hij liet zien dat zijn trainingen in het bos niet voor niets zijn en eindigde op 51m47s. Nana Blumer zette ook haar beste beentje voor en deed dat in 1u:13m:37s. De lopers werden gesteund door supporter Pieter, de man van Nancy. Hij moedigde aan en zorgde voor foto’s.


Wij zijn het hele weekend op Texel geweest en hebben naast het lopen een gezellige tijd met elkaar gehad en genoten van het eiland. Ik heb uitspraken gehoord als; volgend jaar weer, heel erg gezellig dus op naar volgend jaar!Tot ziens op de baan!


Alexander Alofs
Lees meer berichten