Nieuwsbericht

09-11-2017

Saba triatlon “where even the swim is uphill”

Saba is een bijzondere Nederlandse gemeente in het Caribische gebied. Het wordt ook wel de "unspoiled Queen" genoemd, omdat het prachtig groen is en er geen Mc Donalds te vinden is. Met 1800 inwoners is het een prachtige plek. Ik kom er al jaren regelmatig voor mijn werk en probeer mijn trainingen op de steile hellingen te volbrengen. Het hoogste punt van ons land bevindt zich dan ook op het eiland, dus niet de Vaalserberg maar Mount Scenery die 872 meter hoog is.

Dit jaar ben ik uitgenodigd om met een enthousiaste groep atleten mee te doen met hun wekelijkse triatlon training. En ik dacht dat het hardlopen al zwaar was. Het motto van de triatlon op Saba is ook niet voor niets "even the swim is uphill". Hellingen fietsen van 24% na een zwemtocht in de zee met hoge golven en stromingen is pittig maar ook fun en in een prachtige tropische omgeving. Zeker met een leuke groep mensen waar ik een fiets van mocht lenen. Dus vandaar deze wervende oproep aan een ieder die mee wil doen met deze unieke triatlon in een exotisch stukje Nederland!

In 2018 op 20 januari, als je in de buurt bent of van een uitdaging houdt, ben je welkom. Je start in de haven met 800 meter zwemmen tussen de tropische vissen, daarna fiets je steil omhoog en ren je het laatste stuk over een trail, door het regenwoud, om Mount Scenery. Het is weer wat anders dan een rondje Meent of over de dijk.Ruben Verlangen

 
Lees meer berichten