Nieuwsbericht

15-10-2017

Cross seizoen weer begonnen

Het baanseizoen kwam ten einde met de clubkampioenschappen en volgende week komt ook het Grote Rivieren Loopcircuit ten einde met de Typhoonloop in Gorinchem. Wat ga je met al die vrije tijd doen? Als ik zo vrij mag zijn om een tip te geven: Ga crossen!


Vandaag, begon het cross seizoen met de Athlos Cross in Harderwijk met een mooi en zwaar rondje door het Strokelbos. Het zeer gevarieerde parcours bevatte kuilen, zandstroken, heuveltjes, gras en dus bospaden. Voor wie dit te ver vindt reizen (ik neem het je niet kwalijk, ik was de enige van Statina), maar wel graag wil crossen, kan ik het BVC circuit aanraden.


Dit circuit is al populair onder veel Statinezen en bestaat uit vier wedstrijden in Veenendaal, Wageningen, Rhenen en Ede. De beste drie resultaten uit deze crossen tellen mee voor het klassement. Elke categorie loopt zijn eigen race met zijn eigen afstand, behalve de senioren en de masters. Zij kunnen kiezen uit de lange (7-10 km) of de korte (2,5-3 km). Vorig jaar won Elin Stevens het eindklassement bij de pupillen mini, Bram Stevens werd derde bij de pupillen B, net als Ruben Verlangen op de korte cross mannen masters. Daarnaast waren er nog veel mooie ereplaatsen.Ben je al enthousiast geworden en wil je je inschrijven of wil je meer informatie? Kijk dan even op  https://www.bvccircuit.nl/bvc/ maar let op! De eerste wedstrijd is 28 oktober in Veenendaal (Kwintelooijen). Hoe ging het in Harderwijk? Als de speaker bij je finish omroept “Vorige week 4de op de 5 Engelse Mijl in Alblasserdam, 2de op de 30km in Tilburg en liep de 25km in 1.35 in Apeldoorn”, is het misschien een subtiele hint dat je beter niet op de korte cross had moeten starten. Al met al een mooie snelheidsprikkel. Op naar de volgende cross in Veenendaal!  


Met sportieve groet,


Michael van Baal  
Lees meer berichten