Nieuwsbericht

06-09-2017

Dijkenloop - 03-09-2017

Op zondag 3 september 2017 liepen we met vijf man de halve marathon in Beneden-Leeuwen, oftewel de Dijkenloop.


Hans van Zuijdam had al een paar keer gevraagd of wij niet een keer voor de Rabobank wilden lopen. Gerard had het aanbod in beraad genomen en gaf groen licht toen hij weer fit was. Met deze toestemming benaderde Hans de overige atleten en Marc, Bas en Niels (net terug uit Curaçao) hadden hier ook wel zin in.


Om 9 uur verzamelden we in Leeuwen bij Leones en kregen we van Hans de hele hele hele mooie oranje shirts! O o o, wat kleedden die goed af.De start was om half tien en het weer was prachtig.


En dan hier onze prestaties:


Gerard had zijn geheime wapen bij zich… De korte broek! Vanaf de start zagen we alleen zijn rug en, ondanks dat hij het vandaag rustig aan deed, liep hij een tijd van 1.23.14… Goedemorgen… ‘Als ik vandaag maar heel blijf!’, was Gerard’s motto!


Marc had er wel zin in, maar de beentjes een tikkeltje minder na twee dagen stappen in Amsterdam. Maar ja, 1.23.59… Pfff… Ik teken er voor… Over drie weken loopt Marc de marathon van Berlijn, dus hij spaarde zich ook een beetje.


Hans wilde in de top tien aller tijden van Statina komen en dat lukte. De directievoorzitter van de hoofdsponsor van onze Culemborg City Run (Rabobank West Betuwe) liep naar een mooie tijd van 1.29.59… Na een beetje hazen van Bas.


Bas liep in eerste instantie met Gerard mee, maar dat tempo lag veel te hoog. Na even op Hans gewacht te hebben was de puf eruit… 1.30.44… Maar aan klantenbinding voor de Rabobank heeft Bas zeker gedaan. Hans, de provisie mag je houden.


Niels sloot de rij. Normaal loopt Niels rond de 1.25, maar de jetlag zat nog erg in de weg. Niels genoot van het weer en de omgeving en liep keurig naar 1.39.56.


Kortom, het was een geslaagde zondagmorgen en het team van Rabobank heeft een mooie prestatie neergezet.


Hans was zelfs zo blij dat hij ons nu al uitnodigde om op Curaçao voor Rabobank te lopen, maar Gerard stak daar nog even een stokje voor… Eerst allemaal nog fitter worden en dan mag Hans de tickets boeken.


Hans, wij vonden het super om in het mooie oranje van de Rabobank te lopen, en omdat jij zo’n mooie tijd hebt neergezet mag je nu ook een keer in het mooie Statinashirt aan de start verschijnen.


Groeten,
BasLees meer berichten