Nieuwsbericht

29-06-2017

Instructie Try-out Triathlon - 05-07-2017

Op woensdagavond 5 juli om 19.30 uur start de derde Try-out Triathlon. Tot nu toe heeft zich al een flink aantal leden (en hun gezinsleden) aangemeld. Aanmelden kun je je nog tot en met 2 juli via dit inschrijfformulier.


We willen graag nogmaals benadrukken dat de afstanden en de routes zo zijn gekozen dat iedereen vanaf 14 jaar mee kan doen: 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 3 kilometer hardlopen. Dit komt zo’n beetje overeen met 1/16 triathlon!


Ben je echter te moe of heb je gewoon geen zin meer om de volledige afstand van 250 meter te zwemmen, dan zwem je naar de kant en loop je naar de wisselplaats om je om te kleden voor het fietsen. Hetzelfde geldt voor het fietsen. We fietsen 3 rondjes van ongeveer 3,5 kilometer. Heb je ‘t wel gezien na 1 of 2 rondjes, dan fiets je lekker terug naar de Meent om te gaan hardlopen. We lopen 2 rondjes van 1500 meter om de plas, maar vind je 1 rondje ook genoeg, dan is dat ook goed. Kortom: Het is een trainingsavond en het gaat om te ervaren hoe het is om de 3 verschillende disciplines (zwemmen-fietsen-lopen) achter elkaar te doen. En natuurlijk om een gezellige trainingsavond met elkaar te beleven!


Om 19.25 uur is de briefing, de organisatie neemt dan met de deelnemers nog even een aantal spelregels door. Om 19.30 uur is de start.


Nog even in chronologische volgorde wat je gaat doen als je op de Meent bent aangekomen:


Je meldt je vanaf 18.30 uur bij het ‘secretariaat’ (Patricia Glavimans) en je ontvangt van haar GRATIS een badmuts en je startnummer. Het is verplicht deze badmuts tijdens het zwemmen te dragen! Bevestig het papieren startnummer alvast op je fiets-/loopshirt. Om deze reden is het het makkelijkst om bij het fietsen en lopen hetzelfde shirt te dragen. Wissel je echter van fietsshirt naar loopshirt, dan dient ook het startnummer op het loopshirt bevestigd te worden!


Ook ontvang je een etiket met daarop je startnummer. Je zet je fiets in een van de fietsenrekken die afgebakend zijn met lint en je plakt dit etiket op je fiets. De fietsen hoeven niet op slot, er is toezicht!


Maak je vervolgens zwemklaar: In de nieuwe toiletruimte op de Meent kan eventueel omgekleed worden. Let op: De ruimte daar is beperkt!


Je legt je fiets- en loopspullen klaar bij je fiets.
Je gaat naar de start voor de briefing van Paul Koedam.
Je gaat naar de waterkant en wacht op het startsignaal om te gaan zwemmen.


De triathlon is begonnen… En dan?
Na het zwemmen loop je over het grasveld in de aangegeven richting naar je fiets. Daar droog je je af en doe je je fietskleding aan. Wil je meer privacy, dan kleed je je om in de toiletruimte en ga je vanaf daar naar je fiets. Je pakt je fiets uit het rek en je loopt met je fiets aan de hand naar de weg. Je mag pas op je fiets stappen nadat je de startstreep op de weg hebt gepasseerd! Daar stap je op je fiets en volg je de fietsroute. Na de fietsroute rijd je de wisselzone weer in en loop je met je fiets aan de hand naar het fietsenrek. Indien nodig (maar meestal niet het geval) wissel je nog van kleding en begin je aan de looproute. Na maximaal 2 rondjes word je ingehaald als een held(in).


Zwemmen
Uit de gesprekjes die we de afgelopen weken hebben gevoerd is gebleken dat leden wel enthousiast zijn om mee te doen, maar op zien tegen het zwemmen. Een veel gehoorde kreet is dan ook: ‘Ik kan niet zwemmen!’ Men kan dan natuurlijk wel zwemmen, maar men kan het niet heel lang volhouden (denkt men) of men heeft weinig snelheid (denkt men). We richten ons nu even tot die leden! Snelheid is helemaal niet belangrijk! Met de conditie die wij als Statina-atleten hebben kunnen we het allemaal volhouden. Wel moeten deelnemers natuurlijk de zwemkunst machtig zijn. Kun je echt niet zwemmen, dan kun je beter niet meedoen!


Voor de ‘echte’ triatleten onder ons
Hiermee bedoelen we die leden die regelmatig aan triathlonwedstrijden meedoen en daarvoor ook trainen. Tot deze groep richten we ons nu:


Beste mensen, dit is geen echte wedstrijd. Zoals eerder opgemerkt is het meedoen en ervaren, met name voor die leden die nooit een triathlon hebben gedaan, het belangrijkst. Wij verwachten van de deelnemers dat ze elkaar heel veel ruimte geven en elkaar daar helpen waar nodig is. Dus, beste triatleten, vind je het geen enkel probleem om je aan te passen en vind je het leuk om het anderen mogelijk te maken om jouw tak van sport te ervaren, dan ben je meer dan welkom. Wil je er alleen maar een wedstrijd van maken, dan is het verstandig om niet mee te doen, want dan zitten we elkaar alleen maar in de weg!


Nog niet overtuigd?
Bekijk bij twijfel over deelname het onderstaande filmpje van de eerste editie van deze leuke activiteit (let op: destijds waren de parcoursen anders dan nu)!Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ons altijd mailen. Kun je niet meedoen en je wilt wel helpen, dan horen we dat graag. Hulp kunnen we altijd goed gebruiken!


andrevanyzendoorn@hotmail.nl
paulkoedam@hotmail.com


We zien elkaar op die mooie zomerse 5 juli op recreatieterrein De Meent in Beusichem!


Groeten,
André en PaulLees meer berichten