Nieuwsbericht

13-03-2017

Dordrecht Halve Marathon

Zaterdag 11 maart werd de halve marathon van Dordrecht gehouden, onderdeel van het Grote Rivieren loopcircuit. Een goed georganiseerde loop waar jaarlijks Statina lopers aan mee doen. Voor mij was deze Dordtse Halve Marathon de eerste keer, met de bedoeling flink wat punten te scoren voor het loopcircuit.


De start was op de dijk met startvakken op streeftijd. Het was een mooie dag om te lopen, zonnig en nauwelijks wind. Mij werd bij de start verzekerd dat dit beslist een uitzondering was, regen, kou en sneeuw horen meer bij Dordrecht dan zon. Ik denk dat veel lopers blij waren met deze uitzonderlijke omstandigheden.Ruben Verlangen meldde zich al snel bij de kop van de lopersgroep. Hij eindigde totaal als zesde met een tijd van 1:22:50, goed voor een eerste plaats bij 35+! Hiermee pakte hij ook mooie punten voor het klassement.Tweede loper van Statina was André van IJzendoorn met 1:39:33, goed voor een twaalfde plek bij 55+. Op de voet gevolgd door Hans Poort die met 1:42:46 zijn pr met een kleine 10 minuten verbeterde! Gerrit Koerting pakte de 8e plek bij 65+ met een mooie 1:49:06, nog lang niet versleten ook al klaagde hij graag bij de finish.


Al met al mooie prestaties op een heuvelachtig en bepaald niet snel parcours. Het mooie weer zal daar zeker aan hebben bijgedragen.


En ik? Bij 12 km meldde zich een oude blessure en ben ik liftend, wandelend en joggend naar de start gegaan. Helaas lagen voor mij geen punten klaar. Nieuwe kans op 15 april in Ameide.Met vriendelijke groet, Gerard Smit.


Gerard.smit@hccnet.nl


 
Lees meer berichten