Nieuwsbericht

06-03-2017

Knotwilgenloop Woerden - 25-02-2017

Als voorbereiding voor de halve marathon van Utrecht besloten we, Antje en ondergetekende, een paar weken geleden om aan de 15 kilometer van deze loop deel te gaan nemen.


De weersvoorspellingen waren niet al te best, maar eigenlijk was het uiteindelijk prima loopweer. Droog, niet te koud, maar wel een behoorlijk windje.


De start van de 15 kilometer was om 14.10 uur. Toen wij iets over half twee aankwamen bij de atletiekbaan van Clytoneus, werd er al volop warm gelopen door de halve marathonlopers die om 14.00 uur startten. Wij zijn ons toen snel in gaan schrijven voor de 15 kilometer, zodat wij zo ook nog even de spieren konden opwarmen.


Precies 10 minuten na de start van de halve marathon klonk ons startschot. We liepen eerst 2,5 ronden op de baan en daarna gingen we het buitengebied in. Langs de sportvelden, onder de A12 door richting Linschoten. Het was er prachtig. En inderdaad, er stonden wel honderden knotwilgen langs de weg, te veel om te tellen. De eerste 3,5 kilometer moesten we aan het einde ook weer terug. We passeerden het keerpunt van de 10 kilometer die weer 10 minuten na ons startte. Wij maakten een lus en kwamen na 8 kilometer gelopen te hebben tussen de lopers van de halve marathon terecht die nog weer een extra lus gemaakt hadden.


Het stuk met tegenwind viel mee. Genietend van de omgeving liepen we een vlak schema. Ik merkte dat er bij Antje meer in zat en spoorde haar aan om de laatste kilometer nog even aan te zetten. Zelf was ik al blij dat ik dit tempo kon volhouden. Antje finishte uiteindelijk in 1.20.22. Zelf kwam ik, na nog een half rondje op de baan met pal wind tegen, een minuutje later binnen. We hebben heerlijk gelopen in een prachtige omgeving. Zo goed als klaar voor de halve marathon van Utrecht over drie weken!


Groetjes,
Nancy den Besten


In de uitslagen kwam ik ook nog een andere Statinaloopster tegen bij de 10 kilometer:


10 kilometer:
Tina Hoep: 53.32
15 kilometer:
Antje Velthuis: 1.20.22
Nancy den Besten: 1:21:20
Lees meer berichten