Nieuwsbericht

28-09-2016

Texel Halve Marathon 25-9-2016

Als lucratieve uitloop van het toeristische zomerseizoen voor de Texelse  middenstand geldt al 10 jaar lang de Texelse Halve Marathon in het laatste weekend van september. Ook dit jaar was dat een succes, mede dank zij het weer, met recordtemperaturen van 20 tot 25 graden. Diverse clubgenoten van Statina zijn hier al jaren van de partij, waarbij de start van de Halve en van de 10 km plaats vindt vanaf de veerboot uit Den Helder. Evenals vorig jaar waren Frank Brandsma en Petra Kok, Hannie van Donselaar en Jurgen Lutterman weer op het eiland, en ook Astrid Hoevenaars liep hier samen met Hannie de 10 km. De andere genoemden waagden zich aan de 21 km.


Ik zelf was dit jaar debutant bij dit wedstrijd gebeuren, maar niet op de Halve en niet op de 10 maar op de “6 van Den Hoorn”. Deze afstand is een paar jaar geleden in het leven geroepen, omdat het starten vanaf de veerboot voor een 10- of 21-km loop zo razend populair was geworden dat deze loop de laatste paar keer al in no time  was volgeboekt (het aantal “passagiers” op de veerboot is immers maar beperkt). Als verjaardagscadeau dit jaar kreeg ik van mijn drie dochters “een weekendje Texel”, inclusief startbewijs voor de “6 van Den Hoorn”.


Het geluid van de scheepshoorn dat als startschot voor de 10 km en de 21 km geldt, is ook in Den Hoorn te horen, en is daarmee ook de start van de 6 km. Het parcours valt samen met de laatste 6 km van de 10 km loop, en de uiteindelijke finish is in Den Burg. Het grappige is dat daardoor veel lopers van de 6 km op gegeven moment worden ingehaald door de snelste lopers van de 10 km.


Het mooie weer en de deelname van mijn dochters maakte deze loop voor mij tot een bijzonder leuke ervaring. Hoewel we hadden afgesproken gezamenlijk te finishen, pakte dat toch anders uit, want twee van mijn dochters kon ik niet bijbenen! Zie de finishtijden:
De andere Statinezen ben ik jammer genoeg niet tegengekomen vanwege andere  verblijfplek op het eiland en andere startplaats en loopafstand. Via e-mail hadden we wel even contact. Van Frank vernam ik dat hij de halve marathon niet had kunnen voltooien vanwege kuitproblemen na 11 kilometer.


De tijden van de anderen:


10 km: Astrid Hoevenaars, 1:06:41; Hannie van Donselaar, 1:10:43


21 km: Petra Kok, 2:20:43; Jurgen Lutterman, 2:25:50


Vriendelijke groet, Nico
Lees meer berichten