Nieuwsbericht

06-09-2016

2016-N70-Trail - 4-9-2016

Waar de Afsluitdijk Open niet werd gelopen - vanwege te verwachten onweer en heftige windstoten - ging in de vroege ochtend afgelopen zondag de N70 Trail in Nijmegen om 10.00 uur van start. Volgens de website en kenners de zwaarste trailrun van Nederland.


Maar bovenal een heel mooie trail met afstanden van 7,14, 21 en 28 km.  En wat was het daar in Nijmegen nabij de Maartenskliniek een gezellig lopersfeestje, waarbij de zon door de wolken brak. Tassen konden we kwijt in de paardenstallen! Er was koffie waarbij de opbrengst aan een goed doel werd geschonken en er was zoveel meer leuks dat het ons verbaasde dat er maar zo’n kleine selectie van Statina deelnemers was. Het parcours voerde uiteraard over heuvels en door dalen. Pittige klimmetjes en dito afdalingen. Schitterende doorkijkjes vanaf de Duivelsberg naar de rivier de Waal en ons buurland. Kortom: voortdurend genieten.


Na afloop was er bier van een Duitse brouwer ….om de dorst te lessen. Bier??? Ja, maar alcoholvrij ;-) met glas, als herinnering aan de trail. En naast water en sportdrank waren er bananen, ontbijtkoek, sinaasappels, zoutjes! De verzorging van de inwendige mens was dus uitstekend geregeld. Voor herhaling vatbaar.


Antje en Julie over de finish...


Namen en tijden op de 7 km:

Antje Velthuis, 45:51; dochter Julie, 45:51; Nana Blumer, 56:20; Karen Hofland, 56:10; Hannie van Donselaar, 59:24.


Groetjes, Hannie
Lees meer berichten