Nieuwsbericht

04-07-2016

BERGRACETRAIL LUNTEREN 3-7-2016

Tsja,  wat moet je schrijven als je zin had om een rustige trail van 14 km te lopen maar er al na een half uur uitstapt?


De start was gelijk heuvel op. Boven gekomen rechtsaf een smal pad op, gelijk in de “file” en wandelen naar boven. Einde pad, steil omhoog klimmen en glibberen. Boven gekomen  steil naar beneden glibberen.  Ondertussen takken ontwijken en proberen overeind te blijven.  En zo ging dat maar door.


Jemig, wat heeft dit met hardlopen te maken? dacht ik.  Geen idee. Het is wel enorm uitdagend en inspannend.  Je wordt er natuurlijk beresterk van. Door de toenemende vochtige warmte had ik bij de eerste waterpost zoiets van:  ga ik dit wel redden de komende 10 km op deze manier?  Toen het pad weer omhoog ging, vond ik het welletjes en ben omgekeerd. Watje, Loser ? Och, ik had er de afgelopen weken drie wedstrijden op zitten. Het moet wel leuk blijven!


Des te meer respect voor mijn loopmaten van deze dag: ze kwamen misschien niet geheel okselfris de finish over, maar wél fier overeind de eindstreep over!


Ton Meuwissen, 1:27:40; Maarten Borgdorff, 1:31:27; Gerbert Heiwegen, 1:35:57.


Elk nadeel heeft z’n voordeel. Zo kon ik de finishende mannen op de foto zetten. Maar volgende keer kies ik een kortere afstand uit in Lunteren.


W!MLees meer berichten